Tukholma

Sivutoimipisteemme ja laitetilamme itärannikolla.

Tiedot lyhyesti

  • Sisäinen nimitys: VBDC
  • Rakennusvuosi: Vyöhyke 1: 2012–2013 / vyöhyke 2: 2015
  • Pinta-ala: 350 m²:n laitetila, yhteensä 1 500 m²
  • UPS-järjestelmä: Vyöhyke 1: Socomec Modulys Green Power, 120 kVA / vyöhyke 2: Emerson Network Power Chloride Trinergy, 750 kVA
  • Varavoimakone: Varavoimageneraattori, 800 kVA
  • Ilmastointi: Emerson Network Power Liebert HPC-S, jäähdytysteho 387 kW
  • Sammutusjärjestelmä: VESDA-laser ja automaattinen sammutusjärjestelmä, jossa sammutusaineena Novec™ 1230
Onko sinulla kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua heti!

Puhelin: 029 70 80 80 80
Sähköposti: tuki@glesys.fi

Turvallisuus ja ennaltaehkäisevä työ

Meidän kanssamme liiketoimintasi on turvassa

Kulunvalvontajärjestelmä ja videovalvonta

Pääsy GleSYS-laitetilaan hoidetaan keskitetyn kulunvalvontajärjestelmän avulla. Kaikki saapumiset tiloihimme ja poistumiset tiloistamme kirjataan. Lisäksi kaikkia tiloja valvotaan valvontakameroilla.

Lukot ja murtohälyttimet

Kaikissa tiloissa on hälyttimet, ja poikkeustapauksissa vartijat saavat hälytyksen välittömästi. Lisäksi aukioloaikojen ulkopuolella aluetta valvovat vartijat. Laitetilan räkkikaapit on lukittu muilta kuin niiden haltijoilta. Muut laitteet, kuten reitittimet ja dedikoidut palvelimet, sijaitsevat laitetilan erityisellä alueella, johon vain asiaankuuluvilla henkilöillä on pääsy.

Hälytys ja valvonta

Laitetilassa on täydellinen hälytyslaitteisto, joka kattaa tavanomaiset hälytyskohteet, kuten jäähdytys- ja olosuhdehälytykset. Näitä hälytyksiä valvovat GleSYSin työntekijät sekä Nokas Alarmcentral ja Coromaticin turvallisuuspalvelut.

Kaikki alueet on suojattu savuilmaisimilla. Herkimmillä alueilla (laitetiloissa) on näytteitä ottavat ilmaisimet, jotka havaitsevat tulipalon mahdollisimman nopeasti. Konesalin sähkölaitteita suojaamaan on asennettu myös automaattinen sammutusjärjestelmä (kaasu).

Jäähdytys ja UPS

”No muss, no fuss, no waste”

Jokaisella vyöhykkeellä on vikasietoiset jäähdytysjärjestelmät, joiden vikasietoisuus on vähintään N+1. Jäähdytysjärjestelmä koostuu ulkona olevista vapaajäähdytysyksiköistä ja palvelinkäytävillä olevista kaappijäähdyttimistä. Vapaajäähdytysyksiköt käyttävät ulkolämpötilaa parhaan mahdollisen tehon saavuttamiseksi. Yksiköissä on energiatehokkaat puhaltimet, joiden nopeus ja energiankulutus laskee tarvittaessa. Energiankulutuksen laskemiseksi kylmä ja kuuma ilma erotetaan toisistaan eristetyillä käytävillä. Jokainen jäähdytyslaitteiston järjestelmä tarkastetaan ja huolletaan vähintään 2 kertaa kalenterivuoden aikana.

Jokaisella vyöhykkeellä on oma UPS-järjestelmänsä, joka antaa laitetilan räkkikaapeille vähintään 8 minuuttia katkotonta/keskeytyksetöntä virtaa. UPS:t ovat täysin vikasietoisia, ja teho- tai akkumoduuli voidaan vaihtaa käytön aikana. Järjestelmä testaa akun automaattisesti kahden viikon välein ja toimintatestejä tehdään kuukausittain. Järjestelmä tarkastetaan ja huolletaan vähintään 2 kertaa kalenterivuoden aikana. Kaikki akut kierrätetään. GleSYSin tukikeskus saa virran omasta yksilöllisestä UPS:stä, joka varmistaa toiminnan ja mahdollistaa kunnossapidon myös sähkökatkon sattuessa.

Kuituyhteydet ja Internet

GleSYS Backbone koostuu useasta vikasietoisesta runko- ja jakelureitittimestä, jotta laitteita voidaan liittää vikasietoisesti. Tukholmasta käsin muodostamme yhteyden useilla aallonpituuksilla Malmöhön, Falkenbergiin, Göteborgiin ja useimpiin Euroopan kaupunkeihin. Skanovalla ja Stokabilla on tiloissamme optisia kuitukytkentäpisteitä kuitutoimituksia varten.

Lue lisää GleSYS Backbonesta

Käyttö varavoiman ja generaattorin avulla

Laitetilassa erittäin luotettava varavoimajärjestelmä on välttämättömyys

Varavoimalaite (kahdelle yksikölle tarkoitettu) antaa kaikille vyöhykkeille virtaa kiinteässä sähköverkossa ilmenevän sähkökatkon aikana. Valtuutetut GleSYSin työntekijät testaavat jokaisen laitteen vähintään kerran kuukaudessa. Laitteissa on automaattinen tahdistus verkkovirtaa vasten, mikä mahdollistaa katkottoman siirtymisen normaaliin virtaan. Huolto tehdään vähintään kerran vuodessa. EcoParin ympäristöystävällistä polttoainetta on saatavilla vähintään 24 tunnin käyttöä varten.

Lisäksi GleSYS-tukikeskus on kytketty varavoimaan, jotta normaalia käyttöä voidaan jatkaa sähkökatkon sattuessa.